Posterior Tibial Sinir Stimülasyonu

Bu eğitim filminde işeme sorunları olan bir hastaya Prof Bülent Çetinel tarafından posterior tibial  sinir stimülasyonu uygulanmaktadır. İnce bir stimülasyon iğnesi ile ayak bileği kemik çıkıntısının hemen arkasında posterior tibial sinir bulunmakta ve daha sonra Urgent PC cihazıyla yarım saat süreyle bu sinire uyarı verilmektedir (Resim 1, 2).  Sinir stimülasyonu 12 seans olarak uygulanmaktadır. Sinir stimülasyonu muayenehane şartlarında uygulanmaktadır ve ağrılı bir işlem değildir.

Açık Rahim Koruyucu Sakrokolpopeksi Ameliyatı

Bu eğitim filminde şiddetli rahim sarkması olan bir hastada Prof. Bülent Çetinel tarafından gerçekleştirilen açık sakrokolpopeksi ameliyatının aşamaları gösterilmektedir. Batına girildikten sonra rahim askıya alınıp, vajen ön yüzü mesaneden, arka yüzü rektumdan ayrılmıştır. Daha sonra sakrum sağ tarafta promontoryum denilen kemik bölgesi hazırlanmış ve tek parça olarak hazırlanan sentetik meş vajen ön ve arka yüzüne ve meşin kalan kısmı promontoryum bölgesine tespit edilmiştir. Daha sonra karın zarı yaprakları meşin üstünde..

Biyolojik Meşli Sistosel Tamiri

Bu eğitim ameliyat filminde şiddetli ön duvar sarkması (sistosel) olan bir hastada biyolojik meş kullanılarak sistosel tamiri ameliyatı gösterilmektedir. Eğitim filminin 1nci kısmında sarkan mesane gösterilmektedir. Eğitim filminin 2nci kısmında vajen ön duvarına yapılan bir kesiyle sarkan mesane vajen ön duvarından ayrılmaktadır. Eğitim filminin 3ncü kısmında biyolojik meş vajen ön duvarından serbestleştirilen mesanenin altına yerleştirilip her iki yanda sağlam..

Erkekte Yapay Sfinkter Ameliyatı

Bu film prostat kanseri nedeniyle radikal prostat çıkartılması ameliyatı olan ve bu ameliyatın tutma kasları üzerinde oluşturduğu yetersizliğe bağlı olarak iki yıldan beri şiddetli idrar  kaçıran bir erkek hastada yapay sfinkter yerleştirilmesi ameliyatını göstermektedir. Ameliyat Prof. Dr. Bülent Çetinel tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu ameliyatın aşamaları şöyledir.. Öncelikle idrar borusundan (uretra) mesaneye sonda yerleştirilir. Daha sonra penisin alt yüzünden 1,5-2 cm kadar küçük bir kesi yapılır..

Mesaneye Botoks Uygulaması

Bu filmde mesanesindeki kontrol kasılmaları nedeniyle idrar kaçıran bir hastanın mesanesine botoks uygulanması gösterilmektedir. Uygulama Prof. Bülent Çetinel tarafından gerçekleştirilmiştir. Öncelikle endoskopik bir cihazla (sistoskop) mesaneye girilmekte ve sistoskopun bir kanalından mesaneye ilerletilen endoskopik bir iğne aracılığıyla mesane düz kası içine, yirmi ayrı noktaya her noktaya  birer ml olmak üzere toplam 200 ünite botulinum toksini enjekte..

Robotik Rahim Koruyucu Sakrokolpopeksi Ameliyatı

Bu eğitim filminde şiddetli rahim sarkması olan bir hastada Prof. Bülent Çetinel tarafından gerçekleştirilen robotik sakrokolpopeksi ameliyatının aşamaları gösterilmektedir. Öncelikle robotun ameliyat, kamera ve ekartör kolları hastaya yerleştirildikten sonra rahim askıya alınıp, vajen ön yüzü mesaneden, arka yüzü rektumdan ayrılmıştır. Daha sonra sakrum sağ tarafta promontoryum denilen kemik bölgesi hazırlanmış ve tek parça olarak..

Robotik Vajen Güdüğü Sakrokolpopeksi Ameliyatı

Bu eğitim filminde şiddetli vajen güdüğü sarkması olan bir hastada Prof. Bülent Çetinel tarafından gerçekleştirilen robotik sakrokolpopeksi ameliyatının aşamaları gösterilmektedir. Öncelikle robotun ameliyat, kamera ve ekartör kolları hastaya yerleştirildikten sonra vajen güdüğü bulunup üzerindeki karın zarı açılarak, vajen ön yüzü mesaneden, arka yüzü rektumdan ayrılmıştır. Daha sonra sakrum sağ tarafta promontoryum denilen kemik bölgesi hazırlanmış ve tek parça olarak hazırlanan sentetik meş vajen ön ve arka yüzüne..

Mualla Premium Chocolate